Konceptet bag?
Hvis du føler dig frustreret og alene i din ledighed, så er det her et godt sted at starte. Med afsæt i egen ledighedsperiode, inviterer vores HR-konsulent, Kathrine Krogsgaard, i hver episode en gæst ind, som fortæller om deres jobsøgning, ledighed eller vej ind på arbejdsmarkedet.
Vi gør vores bedste for at invitere forskellige gæster ind i studiet, så du finder netop den eller de historier, som du kan spejle dig i. Det vigtigste for os er, at skabe et rum, hvor du ikke føler dig alene.
Podcasten har ikke fokus på succeshistorierne, men på de følelser og frustrationer, der følger med ledigheden. Historierne bakkes op af eksperter, og af Michael Reinholdt Rejmer, ejer af Talentmatch, med viden, som du kan bruge - uanset om du er jobsøgende eller ej.
Podcasten er lavet i samarbejde med journalist Rasmus Rørbæk, som ved brug af sine journalistiske evner og stærke lyd-kompetencer, sikrer den bedste kvalitet hver gang.
Vi håber, at du vil lytte med!
Allerede nu kan du finde vores publicerede episoder af podcasten, som hver indeholder en helt speciel gæst og historie. Du finder podcasten på Spotify enten ved at trykke på linket i højre side eller ved at søge på “På sporet af jobbet” i Spotify appen.
Du kan også læse her, hvad de forskellige episoder handler, måske ét eller flere giver mening for dig. Vi lægger altid opslag op på vores sociale medie herunder Facebook, Instagram og LinkedIn, så du også mere end velkommen til at følge os der, så du altid er opdateret på, hvornår der kommer nye afsnit ud.
Har du en ledighedshistorie, som du tror kan hjælpe andre?
Så send os en mail på: kathrine@talentmatch.dk
Du finder hele podcasten lige her - På sporet af jobbet
Beskrivelse af afsnit
Episode 1: Job efter endt uddannelse og selvudvikling
Cecilie Søsted Poulsen fortæller, hvordan det er at lande jobbet lige efter den afsluttende eksamen, og hvordan hun havde det den dag, hun blev fritstillet fra sit arbejde. Derudover snakker vi om, hvordan man finder sit rette ståsted. Afslutningsvis snakker vi om, hvad Cecilie gør i forhold til hendes jobsøgning, da hun kommer til mange jobsamtaler.
Løbende besøger vi en a-kasse, som belyser nogle af de problematikker, som Cecilie fortæller om, og så har vi noget guld med, som denne gang er en bog om selvudvikling, der kan hjælpe dig med at komme tilbage på sporet.
Episode 2: Forliste forestillinger og praktik
I andet afsnit er jeg, Kathrine Krogsgaard, selv gæsten. Podcasten udspringer fra egne frustrationer og følelser i forbindelse med min forholdsvis lange jobsøgningsperiode. Rasmus Rørbæk agerer vært for afsnittet, og jeg gør mit bedste for at fortælle, hvilke forestillinger jeg havde som nyuddannet. Hvordan det føles, da de drømme og forestillinger blev forliste, hvordan min selvtillid og overlegenhed spændte ben for at komme ud på arbejdsmarkedet. Afsnittet handler også om, hvorfor praktikker ikke er lig med gratis arbejdskraft. Afslutningsvis besøger vi jobcentret, som ligeledes fortæller om deres synspunkter for praktikaftaler.
Episode 3: Proaktiv jobsøgning og erfaring som 1. prioritet
I dette afsnit har jeg besøg af min tidligere kollega hos Talentmatch, Mathilde Fibiger. Oprindeligt skulle Mathilde have været min medvært i podcasten, men da hun fik nyt arbejde i mellemtiden, er hun i stedet med som gæst. Mathilde havde en forestilling om, at hun ville gå ledig længe, og derfor tog hun sagen i egen hånd helt fra start. Hun fortæller, hvordan hun proaktivt rakte ud til virksomheder, men med det mindset at erfaringen stod øverst på listen og ikke selve jobbet. Afslutningsvis snakker vi om den ph.d. hun i dag sidder og arbejder på, og så giver hun sit bedste råd til dig, som lige nu er jobsøgende. Michael Reinholdt Rejmer en konkret guide til, hvordan du proaktivt kan opsøge virksomheder, og så besøger vi også Aarhus Universitet.
Episode 4: Jura og ordblindhed
I fjerde afsnit snakker vi om, hvordan Christian fik job efter endt uddannelse, men også hvordan han følte, at der var noget off. Hertil hvordan det førte til at samarbejdet mellem ham og arbejdsgiveren ophørte. Dog med den vigtige detalje, at han først senere fandt ud af, at det skyldtes, at han var slem ordblind. Derudover fortæller Christian, hvordan ordblindheden og ledigheden har givet nogle huller i CV’et. Her giver vi vores bedste råd til, hvordan man kan anskue det. Afslutningsvis snakker vi med Ordblindeforeningen Danmark, som også belyser det området.
Episode 5: Det selvstændige arbejdsliv og iværksætter
I vores femte afsnit har vi besøg af Caroline Gram, der er stifter og ejer af konsulentvirksomheden Cilo gram Communication. Kort tid efter endt studie besluttede hun sig for at blive selvstændig frem for at være lønmodtager. Derfor snakker vi om hendes drømme og forventninger til arbejdslivet under og efter studiet, samt hvordan og hvorfor hun valgte det selvstændige arbejdsliv. Vi kigger på, om det er en fordel eller ulempe at starte som selvstændig så kort tid efter studiet, og så slutter vi af med 5 råd til dig, der overvejer at blive iværksætter. Undervejs fortæller Michael Reinholdt Rejmer om hans syn på og oplevelser i forbindelse med iværksætteri. Derudover snakker vi også med Klavs Dahlgaard Hansen fra Startvækst Aarhus, hvor iværksættere kan få hjælp og rådgivning.
Hvis du overvejer at blive selvstændig, og har brug for råd, så kontakt Klavs direkte på: kdhd@startaarhus.dk.
Episode 6: Sæt turbo på din jobsøgning - Tips og tricks!
I dette særafsnit har vi den store fornøjelse af at byde velkommen til journalist og forfatter Steen Kræmer Rasmussen, en sand ekspert indenfor jobsøgningsfeltet. Med sine bøger "Hit med jobbet" og "Scor jobbet til samtalen" har Steen hjulpet utallige jobsøgere. Vi dykker ned i aktuelle emner, der præger jobsøgning i dag. Du kan derfor se frem til inspirerende snakke om alt fra employer branding og ledighedsstress til innovative rekrutteringsmetoder. Vi snakker bl.a. om hvilke elementer, der er med til at give ledighedsstress, hvorfor én jobsøgningsmetode ikke kan stå alene, hvorfor man skal sætte “Open to work” på sin LinkedIn profil og hvilket ansvar uddannelsesinstitutioner har i forbindelse med overgangen fra studie til job. Vi husker dig også på, at du ikke er jobsøgende 24/7 og meget meget mere. Normalt besøger vi Michael Reinholdt, ejer af Talentmatch, i Ry, men i dag er han også med i studiet .Dette afsnit er fyldt med gode råd, håb og mod, så du kan se nye muligheder i din jobsøgning og finde din plads på arbejdsmarkedet.
Episode 7: Når den ansættende leder bliver jobsøgende
I dagens afsnit har jeg besøg af Lill Darling, som har arbejdet indenfor HR og rekruttering i flere år, men som nu selv er jobsøgende. Hun fortæller om, frygten for at blive en arbejdsløs humanist, og hvordan hun sprang ud i nye muligheder i udlandet, fordi hun kunne få mere ansvar fra starten. Derudover snakker vi om hvilke fordele og ulemper Lill har nu, hvor hun sidder på den anden side af bordet. Vi kommer også rundt om, hvilke præferencer hun har til ansøgningsmateriale, og hvordan hun tager et afslag mindre personligt. Vigtigst af alt, så giver Lill 5 konkrete råd til dig, der er jobsøgning, som du kan bruge lige nu! Som altid besøger vi Michael, der i dette afsnit fortæller om sit synspunkt på det hele menneske, som jobsøgende og så fremhæver han bogen "Det hele handler ikke om dig”, skrevet af Niels Overgaard, som han anbefaler til dig, der står et udfordrende sted i livet som eksempelvis ledighed.